Wokad sallad
Wokad sallad är en varm sallad med massor av goda smaker och ingredienser som kikärter, sockerärter, körsbärstomater, ingefära och chilifrukt. Dekorera med färska örtkryddor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 salladshuvuden eller påsar med blandad sallad (2 huvuden motsvarar 2 salladspåsar)
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
olivolja
balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar
200 g frysta sugar snaps eller sockerärtor
2 dl kokade kikärtor
olivolja
1 msk riven ingefära
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1/2 finstrimlad chilifrukt
soja eller tamari (soja från hälsokosten)
100 g fetaost, gärna smaksatt med chili
färska örter
För alla
Wokad sallad innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i tamari. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut fetaosten mot tofu.
Gör så här
Tips
Att woka eller snabbsteka grönsaker och bönor och servera på en salladsbädd är ett toppenbra och snabbt sätt att bjuda både grönt och bönor på. Här används frysta sugar snaps, som är en sorts sockerärta. De är goda att woka, men välj lika gärna haricots verts, strimlad paprika, morot eller fänkål.
På samma sätt kan kikärterna bytas mot andra bönor eller linser. Salladsbädden kan lika gärna vara färsk bladspenat, strimlad vitkål, isbergssallad eller rucolasallad. Det är toppat med fetaost i tärningar, men rostade nötter eller hyvlad parmesanost är också gott.
På samma sätt kan kikärterna bytas mot andra bönor eller linser. Salladsbädden kan lika gärna vara färsk bladspenat, strimlad vitkål, isbergssallad eller rucolasallad. Det är toppat med fetaost i tärningar, men rostade nötter eller hyvlad parmesanost är också gott.
Har du lagat receptet?
Kommentarer