Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokad sallad

Wokad sallad är en varm sallad med massor av goda smaker och ingredienser som kikärter, sockerärter, körsbärstomater, ingefära och chilifrukt. Dekorera med färska örtkryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fördela sallad, strimlad rödlök och halverade tomater på ett stort fat. Krydda gärna salladen med ett par droppar olivolja och balsamvinäger samt flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna eller wok och snabbstek tinade sugar snaps och kikärter. Krydda med ingefära, vitlök och chilifrukt. Droppa en god soja eller tamari över alltsammans och fördela över salladsbädden.
  3. Fördela fetaosten över salladen och dekorera med färsk örtkrydda. Servera genast.

För alla

Wokad sallad innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i tamari. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut fetaosten mot tofu.

Tips

Att woka eller snabbsteka grönsaker och bönor och servera på en salladsbädd är ett toppenbra och snabbt sätt att bjuda både grönt och bönor på. Här används frysta sugar snaps, som är en sorts sockerärta. De är goda att woka, men välj lika gärna haricots verts, strimlad paprika, morot eller fänkål.

På samma sätt kan kikärterna bytas mot andra bönor eller linser. Salladsbädden kan lika gärna vara färsk bladspenat, strimlad vitkål, isbergssallad eller rucolasallad. Det är toppat med fetaost i tärningar, men rostade nötter eller hyvlad parmesanost är också gott.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 salladshuvuden eller påsar med blandad sallad (2 huvuden motsvarar 2 salladspåsar)
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à ca 250 g)
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g frysta sugar snaps eller sockerärtor
  • 2 dl kokade kikärter
  • olivolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 1/2 finstrimlad chilifrukt
  • soja eller tamari (soja från hälsokosten)
  • 100 g fetaost, gärna smaksatt med chili
  • färska örter
Lägg till i inköpslistan