Vegansk havrepastej på danskt vis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vegansk havrepastej på danskt vis


Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna havrepastejen som snittar med strimlad saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016.

Ingredienser

6-8 bufféportioner
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl ströbröd
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk torkad mejram
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • vitpeppar

Till servering

  • bröd
  • saltgurka
  • vinbärsgelé
  • rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna tills den mjuknar. Låt svalna.
  4. Blanda lök, havregrädde, havregryn, ströbröd, smulad jäst, soja, salt och kryddor till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i en aluminiumform som rymmer 5 dl (för 6-8 port).
  6. Ställ in pastejen i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.
  7. Till servering: Servera pastejen på ett gott bröd med saltgurka, vinbärsgelé och rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet för samtliga allergener.
Innehåller gluten. 

Näringsberäkningen är inkl tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi: 1042 kj / 247 kcal
Protein:5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 10 g
Salt: 1 g