Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

Servera en vårsallad med lax, matvete, morot och en apelsinvinägrett. Om du har förberett laxen och det kokta matvetet går denna enkla laxsallad att svänga ihop på nolltid! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

Ingredienser

4 portioner
3 dl matvete

Lax

ca 600 g färsk laxfilé utan skinn
1 msk olja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal

Apelsinvinägrett

4 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk grovkornig senap
1 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 stort isbergssalladshuvud
3 - 4 morötter
1 dl rostade pumpafrön

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3249 KJ / 776 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater26 g
Protein39 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Koka matvete
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ljummen grekisk sallad
    Betyg 4.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad