Varmrökt lax med picklade senapsfrön
Ett recept på varmrökt lax till julbordet, laxen serveras med kokta ägg och sallad. Rätten toppas med senapsfrön som blivit rödbetspicklade. Enkelt, vackert och ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
6 portioner
Rödbetspicklade senapsfrön
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 dl skalad riven rödbeta
2 påsar gula senapsfrön (à ca 35 g)
65 g babyspenat eller mâchesallad
400 g varmrökt lax
4 mjukkokta ägg
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi970 KJ / 232 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein23 g
Kommentar
Super gott sallad❤️
Nara
2023-06-21