Enkelt och fantastiskt smakrikt recept på grovkornig senap, direkt från de skånska slätterna! Den vackra senapen serveras till julbordet eller grillkorven, allt efter egen smak.
Ingredienser
2 dl
1 dl gula senapsfrön
1 dl bruna senapsfrön
2 msk ättiksprit (ca 12%)
2 1/2 msk socker
1 1/2 tsk salt
vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.5 av 5.
88 personer har röstat
4 st
Kommentarer
Jag har inte provat receptet men måste berätta om vår viktiga julsenap, den till lutfisken. Vi har ärvt min skånska svärmors keramikskål med "kanonkula". Däri läggs bruna senapskorn och så sitter man där med skålen i knät och låter kulan rulla runt och runt och krossa kornen. Under tiden fyller ens assistent på med lite vatten tills lagom konsistens fåtts. Inget mer. Denna senap gör lutfiskätandet till en ännu större njutning och är det jag med störst förtjusning tagit till mig av det skånska julbordet. Senapen ska ätas nygjord, håller smaken möjligen till nästa dag. Det går lika bra med mixer, men det är ju fusk.
Eva
2005-12-22
Prova med lite Madeira i senapen!
Anders
2004-12-01
Instämmer med Patrik. Senapen bilr lite väl torr och smulig utan ytterligare vätska. Man kan ju exprementera med öl och andra drycker.
Kommentarer
Jag har inte provat receptet men måste berätta om vår viktiga julsenap, den till lutfisken. Vi har ärvt min skånska svärmors keramikskål med "kanonkula". Däri läggs bruna senapskorn och så sitter man där med skålen i knät och låter kulan rulla runt och runt och krossa kornen. Under tiden fyller ens assistent på med lite vatten tills lagom konsistens fåtts. Inget mer. Denna senap gör lutfiskätandet till en ännu större njutning och är det jag med störst förtjusning tagit till mig av det skånska julbordet. Senapen ska ätas nygjord, håller smaken möjligen till nästa dag. Det går lika bra med mixer, men det är ju fusk.
Eva
2005-12-22Prova med lite Madeira i senapen!
Anders
2004-12-01Instämmer med Patrik. Senapen bilr lite väl torr och smulig utan ytterligare vätska. Man kan ju exprementera med öl och andra drycker.
Erik
2003-12-18