Grov senap från Skåne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grov senap från Skåne

Enkelt och fantastiskt smakrikt recept på grovkornig senap, direkt från de skånska slätterna! Den vackra senapen serveras till julbordet eller grillkorven, allt efter egen smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg de båda senapsfrösorterna i en hög smal bunke eller i en mortel.
  2. Krossa senapsfröna med mixerstav eller i morteln tillsammans med ättikan. Smaka av med socker och salt. Tillsätt vatten tills önskad konsistens uppnåtts. Låt senapen stå ca 1 vecka i kylskåpet att mogna innan den ska ätas.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 dl gula senapsfrön
  • 1 dl bruna senapsfrön
  • 2 msk ättiksprit (ca 12%)
  • 2 1/2 msk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • vatten
Lägg till i inköpslistan