Grov senap från Skåne

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
4
Grov senap från Skåne

Enkelt och fantastiskt smakrikt recept på grovkornig senap, direkt från de skånska slätterna! Den vackra senapen serveras till julbordet eller grillkorven, allt efter egen smak.

Grov senap från Skåne

Ingredienser

2 dl
1 dl  gula senapsfrön
1 dl  bruna senapsfrön
2 msk  ättiksprit (ca 12%)
2 1/2 msk  socker
1 1/2 tsk  salt
vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jag har inte provat receptet men måste berätta om vår viktiga julsenap, den till lutfisken. Vi har ärvt min skånska svärmors keramikskål med "kanonkula". Däri läggs bruna senapskorn och så sitter man där med skålen i knät och låter kulan rulla runt och runt och krossa kornen. Under tiden fyller ens assistent på med lite vatten tills lagom konsistens fåtts. Inget mer. Denna senap gör lutfiskätandet till en ännu större njutning och är det jag med störst förtjusning tagit till mig av det skånska julbordet. Senapen ska ätas nygjord, håller smaken möjligen till nästa dag. Det går lika bra med mixer, men det är ju fusk.

Eva

2005-12-22

Prova med lite Madeira i senapen!

Anders

2004-12-01

Instämmer med Patrik. Senapen bilr lite väl torr och smulig utan ytterligare vätska. Man kan ju exprementera med öl och andra drycker.

Erik

2003-12-18

Testa liknande recept

Honungssenap med timjan
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blomkål med senapsfrön och ramslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limepickles
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Picklade rädisor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga