Tiramisu

Betyg 3.5 av 5.
469 personer har röstat
58
Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Tiramisu

Ingredienser

8 portioner
4   äggulor
2   burkar mascarpone (à 250 g)
1/2 dl  amaretto eller konjak
3   äggvitor
1 dl  socker
20   savoiardikex
1 1/2 dl  kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast. Servera gärna med hallon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
469 personer har röstat

Kommentarer

Smidigt att göra

Maria

2024-04-27

Jättegott, använde slånbärslikör istället för amaretto lite annorlunda smak men blev bra. Maud

Maud

2024-03-03

Följde receptet och fick den bästa tiramisu jag någonsin ätit. Ständigt återkommande till detta recept sedan dess!

Ida

2024-01-26

Näringsvärde per portion

Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tiramisu för många
Betyg 2.6 av 5.
518 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu-mousse med likörespresso
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga