Recept

Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoyardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 1/2 dl Amaretto eller konjak
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 20 savoyardikex
  • 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
  • kakao att pudra över

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
  3. Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
  4. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).
  5. Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  6. Pudra över kakao vid servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Desserten kan med fördel göras dagen före– då blir den godast.