Tiramisu

Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade och spetsade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Gör så här
Observera att tiramisun kräver minst fem timmar i kylen (gärna över natten).
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1686 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater32 g
Protein6 g
Kommentarer
72 stGjorde med glutenfria savoiardikex, funkade super! Krämig och god. Krävdes mer vätska till kexen men blev absolut inte för blött.
Emma
Tyvärr blev den sämre efter att ni ändrade receptet :( Har alltid gjort eran tiramisu till olika tillställningar. Nu är den bara rinnig, god, men rinnig tyvärr.
Patricia
Har ni ändrat receptet till 5 ägg? Bra att äggvitor och äggulor går jämt upp men nu känns det som att det blir för mycket smet.
Lena ok-hee
Hej Lena! Jaa, vi har ökat äggen lite, förut var det 4 gulor och 3 vitor, och använder ett helt paket kex. Nu beräknar vi att den räcker till 8 personer. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket