Recept

Syrlig gurksallad med dill


Gurksallad med dill är ett enkelt och fräscht tillbehör som passar fint till vårens och sommarens måltider. Du svänger snabbt ihop gurksalladen av urkärnad gurka, finskivad silverlök, vinäger, socker och salt. Och färsk dill förstås!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020.

Ingredienser

4-6
  • 1 stor gurka
  • 1 silverlök
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skala och kärna ur gurkan. Skär i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Rör ihop vinäger, socker och salt. Blanda med gurkan, silverlöken och hackad dill vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 153 kj / 37 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 0,1 g
Salt: 0,8 g