Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillig tomatsallad med ättika

Gott ättiksbett till grillbuffén! De söta tomaterna passar oväntat bra med sommarens mesta krydda dill. Inläggningen rundas av med len olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ättiksprit med strösocker och vatten tills sockret löses upp.
  2. Skala, dela och hacka silverlök fint. Lägg löken i ättikslagen och låt dra minst 30 minuter. 
  3. Halvera plommontomater och lägg i en skål. Blanda ner dill, olivolja och lök. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 liten silverlök
  • 500 g små plommontomater
  • 1 msk finskuren dill
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 325 kJ / 78 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept