UNDER 45 MIN | Medel

Dillig tomatsallad med ättika

Gott ättiksbett till grillbuffén! De söta tomaterna passar oväntat bra med sommarens mesta krydda dill. Inläggningen rundas av med len olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ättiksprit med strösocker och vatten tills sockret löses upp.
  2. Skala, dela och hacka silverlök fint. Lägg löken i ättikslagen och låt dra minst 30 minuter. 
  3. Halvera plommontomater och lägg i en skål. Blanda ner dill, olivolja och lök. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 liten silverlök
  • 500 g små plommontomater
  • 1 msk finskuren dill
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 325 kJ / 78 kCal