Hoppa till sidans innehåll

Recept

Surdegspizza med kallrökt lax och spenat


Med färsk, färdig pizzadeg är det smidigt att få vardagsmiddagen eller fredagsmyset på bordet. Till denna pizza använder vi surdegspizzadeg som vi toppar med crème fraiche i stället för tomatsås, senap, kallrökt lax, spenat och smakrik ost. En fullträff på alla sätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015.

Ingredienser

  • 1 färdig pizzadeg av surdeg (påse, à 400 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk grovkornig osötad senap
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 200 g fryst, tinad bladspenat
  • 200 g kallrökt lax
  • svartpeppar
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela pizzadegen i 4 bitar (för 4 portioner). Dra ut till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda créme fraiche och senap. Bred ut över pizzabottnarna. Strö på osten. Krama ur och fördela spenaten över.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Strimla laxen. Toppa pizzorna med laxen och mal över lite svartpeppar. Servera med citronklyftor och gärna en god sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen.

Näringsvärde per portion

Energi: 2097 kj / 499 kcal
Protein:26 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 29 g
Salt: 2,39 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer