Recept

Serranokyckling med vårsallad och salsa verde

Delikat grillad kyckling inlindad i serranoskinka med en fräsch vårsallad av färskpotatis, sparris och spenat. Servera din serranokyckling och vårsallad tillsammans med en smakfull salsa verde. En fenomenalt god middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006.

Ingredienser

  • 8 skivor serranoskinka
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • salt och peppar

Salsa verde

  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl grovhackad persilja
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar

Vårsallad

  • 400 g färskpotatis
  • 8 knippmorötter
  • 8 sparrisar
  • 100 g spenat
  • 12 rädisor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 1930 kj / 460 kcal
Fett: 18 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingfiléerna på längden. Krydda med salt och svartpeppar. Linda serranoskinkan runt kycklingbitarna.
  3. Salsa verde: Plocka basilikabladen och lägg dem tillsammans med persilja, kapris och dijonsenap i en matberedare/mixer. Pressa över vitlök och mixa. Häll i olivolja i en tunn stråle och mixa slätt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Vårsallad: Koka potatisen i saltat vatten. Skölj och koka morötterna och sparrisen (skär ev bort nedersta delen av sparrisen).
  5. Skölj spenaten och dela potatisen. Blanda spenat och potatis med morot, sparris, skivad rädisa och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grilla kycklingen på grillen eller tillaga den i ugnen i ca 8 minuter. Skär ett litet snitt i kycklingen; är köttsaften klar är kycklingen färdig.
  7. Servera kycklingen med den ljumma salladen och salsa verde.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.