Rostade palsternackor

Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
1
Rostade palsternackor

Ett enkelt recept på rostade palsternackor. Du gör dem av rotfrukten palsternacka, olivolja och timjan. De härliga ugnsrostade palsternackorna passar utmärkt som tillbehör till stekt eller grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Rostade palsternackor

Ingredienser

6 portioner
5 - 6   palsternackor
2 - 2 1/2 msk  olivolja
2 tsk  flingsalt
2 - 2 1/2 krm  nymalen svartpeppar
ev 1/2 dl  grovhackad färsk timjan eller rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat

Kommentar

Första gången vi åt rostade palsternackor var på en nyårsmiddag. Nu är dom ett återkommande inslagoch inte bara på nyår!

Eva

2006-08-06

Testa liknande recept

Ugnsrostade grönsaker med rosmarin
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rosmarinrostade rotfrukter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helgrillad kyckling med päron och palsternacka
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbakade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt strutsbiff med rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga