Recept

Rostad potatissallad med lax och dilldressing

Med hjälp av detta utsökta recept kommer din buffé att bli en succé. Rostad potatissallad med lax och dilldressing får sin fina smak och utseende av den skurna laxfilén, potatisarna, gurkan och dressingen av dill och vinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005.

Ingredienser

  • 1 kg tvättad potatis
  • 600 g laxfilè
  • 1 gurka
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 romansalladshuvud

Dressing

  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk finhackad dill

Näringsvärde per portion

Energi: 1300 kj / 310 kcal
Protein:15 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 17 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor. Lägg den med skalet ner på bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter.
  3. Skär laxen i tärningar. Skölj och skär gurkan i lika stora bitar.
  4. Dressing: Blanda eller mixa ihop dressingen.
  5. Stek laxen runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  6. Dela salladen och lägg upp i en vid skål. Blanda ner potatis, lax och gurka. Häll över dressingen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.