Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen laxsallad med rödlöksvinägrett

Ljummen laxsallad med rödlöksvinägrett är smakfullt och snabblagat. Sockerärtor, avokado och spenat passar perfekt till lax. Den goda vinägretten kokas ihop av olja, vinäger och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i kuber och stek dem i olja i en stekpanna några minuter. Vänd dem så alla sidor får en stekyta. Krydda med salt och peppar.
  2. Rödlöksvinägrett: Skala och finhacka löken, blanda den med vinäger och koka upp. Rör ner oljan och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Koka upp saltat vatten och koka sockerärtorna i 1 minut. Häll av i durkslag och spola dem kallt.
  4. Skär romansalladen grovt, skölj den och spenaten, låt det rinna av ordentligt. Dela och ta ur avokadon ur skalet och skiva den. Lägg upp salladen, laxkuberna, avokado, sockerärtor på tallrikar. Skeda över rödlöksvinägretten och garnera med dill.
  5. Servera med bröd.

För alla

Fri från ägg, mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd

Tips

Gravad lax går också bra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 romansalladshuvud
  • 150 g färsk spenat
  • 2 avokador
  • 1 kruka dill
Rödlöksvinägrett
  • 2 små rödlökar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan