Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön
Här bjuds kallrökt lax i plockiga kuber med en pigg wasabimajonnäs. Laxkuberna får extra god smak av att först rullas i sesamfrön. För att inte tala om hur snygga de blir! Suverän mingelmat där det mesta går att förbereda i god tid före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
Ger ca 25 stycken
600 g kallrökt lax i bit
1/2 dl svarta och/eller vita sesamfrön
Wasabimajonnäs
1 dl majonnäs
1 1/2 tsk wasabi
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknad per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi350 KJ / 84 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater0.2 g
Protein6 g
Kommentar
Har ingen kommentar än, efter Påsken har Jag provat en del iallafall då återkommer Vi
Helena
2024-03-21