Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat
1
Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Här bjuds kallrökt lax i plockiga kuber med en pigg wasabimajonnäs. Laxkuberna får extra god smak av att först rullas i sesamfrön. För att inte tala om hur snygga de blir! Suverän mingelmat där det mesta går att förbereda i god tid före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Ingredienser

Ger ca 25 stycken
600 g  kallrökt lax i bit
1/2 dl  svarta och/eller vita sesamfrön

Wasabimajonnäs

1 dl  majonnäs
1 1/2 tsk  wasabi

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknad per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
80 personer har röstat

Kommentar

Har ingen kommentar än, efter Påsken har Jag provat en del iallafall då återkommer Vi

Helena

2024-03-21

Näringsvärde per portion

Energi350 KJ / 84 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater0.2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Sushirullar med wasabimajonnäs
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxcrostini med sojamajonnäs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsnurror med ruccola, wasabi och sesam
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renköttsrulle
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga