Rödbetor med hasselnötter och vit balsamvinäger
En enkel förrätt med tunt hyvlade rödbetor som toppas med grovhackade hasselnötter, lagrad ost och vit balsamvinäger. Perfekt rätt att väcka smaklökarna med!
Ingredienser
4 portioner
4 kokta rödbetor
salt och peppar
1/2 dl rostade hasselnötter
2 dl blandade färska örter t ex dill, basilika och körvel
1 dl hyvlad lagrad ost
2 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
Vill du vara ute i god tid? Gör punkt 1 och 2 dagen innan festen och punkt 3 strax före servering på festdagen.
Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du inte vit balsamvinäger hemma går det bra med vanlig vitvinsvinäger – ta då lite mindre än 2 msk.
Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du inte vit balsamvinäger hemma går det bra med vanlig vitvinsvinäger – ta då lite mindre än 2 msk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi676 KJ / 162 kCal
Fett14.4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater3.5 g
Protein4.3 g
Kommentarer
Balsamicovinäger? Är det vit balsamvinäger eller vit balsamico créme?
Veronica
2023-08-16Hej Veronica! Tack för din fråga. Det är vit balsamvinäger som vi menar.😊 Vi har uppdaterat receptet med rätt skrivning. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-17Ska rödbetorna kokas först?
Caroline
2018-11-18Hej Caroline! Japp, det är färdigkokta rödbetor vi har använt till dessa. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-19