Pizzasnurra med skinka och tomat
Delikata pizzasnurror med skinka och tomat är en perfekt, matig måltid på stranden eller i skidbacken! Rulla in fyllningen i den utkavlade degen och skär upp rullen i skivor. Gratinera dina goda snurror några minuter i ugnen före utflykten.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
16 st
1 sats grunddeg (se länk nedan)
2 dl färdig tomatsås (typ pastasås)
200 g rökt skinka i skivor
2 dl riven ost (à 50 g)
2 msk torkad oregano
För alla
Gör glutenfri: gör glutenfri deg.
Gör mjölkfri: gör mjölkfri deg, ersätt osten med mjölkfritt alternativ.
Gör äggfri: pensla med filmjölk eller olja.
Gör så här
Tips
Bröden kan förstås också gräddas direkt. Använd då ljummen mjölk (37°C) i grundreceptet. Lägg de fyllda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med ägg, strö över topping och grädda enligt förslagen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
jättegott! Enkelt att göra, perfekt mellanmål! Allas favorit!
Emelie
2012-02-08Ett kanonrecept! jag tyckte också att degen var "go' att jobba med" ! Jag gjorde dem utan skinka. Vi hade dessa tillsammans med pastasallad och serranoskinka och salami. De förvann i ett nafs! Jag rekomenderar verkligen att göra dem.
Jessica
2009-08-18Ett kanonrecept! Degen var "så där go' att jobba med" ! Hade med dessa på en kräftskiva och det var en strykande åtgång! Jag använde bacon istället för skinka och jag tror att lite soltorkade tomater och fetaost passar bra....
Marie louise
2008-09-26