Hoppa till sidans innehåll

Recept

Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost

Istället för pannkakor med sylt kan du servera de här pannkakorna med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost - en matigare variant av klassikern. Fetaosten med sin sälta och pinjenötternas knaprighet bryter fint av med pannkakans mjuka smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003.

Ingredienser

  • 1 sats pannkakor (se länk nedan under steg 2)
  • 100 g champinjoner
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 100 g tärnad fetaost

Gör så här

  1. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem med vitlöken i en het stekpanna med olja.
  2. Blanda ner bladspenaten. Krydda med salt och peppar. Rör ner pinjenötterna och feta-osten. Stek pannkakorna från receptet Grundrecept plättar och pannakakor. Lägg upp och skeda svampblandningen över.

För alla

Gör mjölkproteinfritt: använd tofu i stället för fetaost.

Liknande recept

Kommentarer

Majvor Anmäl

Camilla har visst inte läst receptet ordentligt, för där står 100 g champinjoner.

Cecilia Anmäl

Mycket god variant istället för de klassiska pannkakorna med sylt! Jag tyckte det blev bäst om man tog av pannan från värmen innan spenaten och fetan skulle i. Annars blev framförallt spenaten ganska tråkig. Mängden champinjoner tycker jag man kan ta efter smak.

Camilla Anmäl

Hur mycket champinjoner ska det vara? De står ju inte ens med i receptet...

Lägg till en egen kommentar.