Recept

Pannacotta med passionsfrukts-topp

Klassisk italiensk dessert. Mäktig vaniljpannacotta med ett härligt täcke av fruktig passionsfruktsjuice. Ett både gott och trevligt sätt att avsluta en middagsbjudning.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002.

Ingredienser

16 små bägare

  • 1 l vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 5 gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl utspädd passionsfruktjuice

Näringsvärde per portion

Energi: 1190 kj / 285 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 25 g
Salt: 0,04 g

Gör så här

  1. Häll vispgrädde och socker i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp och lägg ner i den kokta varma gräddblandningen. Tillsätt vaniljsockret.
  3. Fördela i små bägare av plast (engångs) eller glas. Ställ i kylen. När det stelnat så mycket att du kan hälla ett lager över gör du toppingen.
  4. Topping: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt. (max 800 W) i ca 10 sekunder.
  5. Tillsätt gelatinen i en tunn stråle ner i passionsfruktsjuicen. Häll juicen över den stelnade panna cottan och ställ allt i kylen igen så att det stelnar. Garnera med lite citronmeliss eller mynta.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bägare.