Hoppa till sidans innehåll

Recept

Nyttiga godisägg


Påskens är godisets främsta högtid. Ibland blir det för mycket av det goda, så varför inte satsa på nyttiga godisägg i stället? De här godisäggen gör du av torkad frukt, sötmandel, baobabpulver, citron, kokosolja och vanilj. Söta, men ett lite hälsosammare alternativ.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016.

Ingredienser

15-20 st
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g torkad mango
  • 3 dl skalad sötmandel
  • 1 msk baobabpulver
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt

Till servering

  • kokos
  • hampafrön

Gör så här

  1. Mixa aprikoser, mango delad i mindre bitar, sötmandel och baobabpulver, citronskal, kokosolja, vaniljpulver och salt.
  2. Forma till små ägg och rulla i kokos eller hampafrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Doppa i smält vit choklad för ett sötare godis.

Näringsvärde per portion

Energi: 589 kj / 141 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 8 g
Salt: 0,1 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer