Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Marängtårta med passionscurd


Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat – perfekt att bjuda på till påsk!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016.

Ingredienser

8 bitar

Passionscurd

  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 50 g rumsvarmt osaltat smör

Till garnering

  • ca 125 g tärnad mango
  • färsk mynta

Grädde

  • 3 dl syrad grädde eller vispgrädde

Maräng

  • 3 färdiga marängbottnar

Gör så här

  1. Passionscurd: Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen. Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt.
  2. Grädde: Vispa grädden.
  3. Maräng: Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde.
  4. Till garnering: Toppa med tärnad mango och färsk mynta.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, matfett och marängbotten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i marängbottnen.
Innehåller ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 1954 kj / 467 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 27 g
Salt: 0,3 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer