Enkel glasstårta
Glasstårta som smakar himmelskt gott med den härligt gräddiga glassen som har smak av både mango och passionsfrukt. Lägg en marängbotten i botten så får du en spröd bas till den enkla glasstårtan som sedan toppas med choklad och frukt.
Ingredienser
8-10 portioner
2 förp vaniljglass med mango- och passionsfruktsås (à 900 g)
1 färdig marängbotten (21 cm i diameter)
2 dl fryst mango
2 frysta tärningar passionsfrukt eller se tips
25 g vit choklad
2 kvistar mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 8 port.
Energi1235 KJ / 295 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater41 g
Protein4 g
Kommentarer
Fråga: ska man ta fram den en stund innan eller serverar man direkt från frysen ? /c
Cecilia
2023-10-23Hej Cecilia! Denna glasstårta behöver inte stå framme så länge innan den går att skära. Men en liten stund innan du toppar med mango och choklad går bra. Ungefär som innan du vill kunna skopa glass ur en förpackning. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-24Det står att receptet inte innehåller ägg, men det är ju själva huvudingrediensen i marängbottnar, så det blir lite missvisande. Tårtan ser dock väldigt god ut!
Maria
2023-06-15Tack Maria för din kommentar. De flesta färdiga marängbottnar som finns att köpa är äggfria. Därför skriver vi att den är fri från ägg, men har även en text att kontrollera noga innehållet i marängbottnen. Hoppas du vill prova laga tårtan den är kanongod. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-16Jag hittade ingen vaniljglass med mango- och passionsfruktsås i affären. Jag gjorde istället en egen glass av vaniljglass, några dl hackad fryst (upptinad) mango och innehållet från två passionsfrukter. Hoppas att det funkar lika bra!
Maria carolin
2023-05-20Hej Maria Carolin! Det blev säkert jättegott, till nästa gång kan du fråga din ICA-handlare om de kan ta in glassen i sitt sortiment. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-16