Marängtårta med passionscurd

417
11
Marängtårta med passionscurd

Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat – perfekt att bjuda på till påsk!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Marängtårta med passionscurd

Ingredienser

8 bitar

Passionscurd

2 msk
finrivet citronskal
1 dl
färskpressad citronjuice
1 dl
urgröpta passionsfruktskärnor
2
ägg
1
äggula
1 dl
strösocker
50 g
rumsvarmt osaltat smör

Grädde

3 dl
syrad grädde eller vispgrädde

Maräng

3
färdiga marängbottnar

Till garnering

ca 125 g
tärnad mango
-
färsk mynta

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, matfett och marängbotten.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i marängbottnen.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

417

Kommentarer

Carina

6/4/2020

Supergod!!!!!!

Alexandra

1/13/2020

Hej ica jag undrar om man är allergisk mot grädde funkar det då smakmässigt att ta en fromage istället och isåfall vilken? Hallon eller citron fromage? Tack för snabbt svar ska ha kalas snart mvh Alexsandra

Redaktionen ICAse

1/13/2020

Hej Alexandra! Om det är mjölkprotein som finns i grädde som man är allergisk mot så kan du läsa våra rekommendationer under texten "För alla" och välja produkter utan mjölkprotein. Notera att passionscurd innehåller smör (dvs mjölkprotein) så att du väljer mjölkproteinfritt matfett. Vi har inte provlagat att byta ut grädde mot fromage varför vi tyvärr inte kan rekommendera något. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Amanda

7/26/2019

Riktigt fräsch och lätt tårta, super god! Ett tips är göra en egen botten av ägg, socker och Rice krisp!

Näringsvärde per portion

Energi 1954 KJ / 467 kCal
Fett 27 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept