Marängtårta med passionscurd
Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd och vispad grädde till en läcker tårta i vitt och gult. Toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
8 bitar
Passionscurd
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
50 g rumsvarmt osaltat smör
Grädde
3 dl syrad grädde eller vispgrädde
Maräng
3 färdiga marängbottnar
Till garnering
ca 125 g tärnad mango
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1954 KJ / 467 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein4 g
Kommentarer
Enkelt och mycket gott!
Margareta
2024-03-30Supergod! Jag valde att ha två marängbottnar och två sockerkaksbottnar som jag varvade (sockerkaka i botten för att tårtan inte ska glida). Det blev riktigt bra. Nästa gång kommer jag ha något mindre citron i curden än enligt receptet.
Caroline
2022-06-21Fantastiskt god, uppskattat av alla 8 mammor på festen. En blandning av sött och surt klockren,
Maria
2022-04-09