Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger
Slät och gräddig svampsoppa som blir lika god på kantareller som trattkantareller. Servera i små glas eller koppar som aptitretare eller bjud som hel rätt med härligt knapriga oststänger.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
Soppa
Oststänger
För alla
Gör glutenfri: Byt oststänger mot glutenfritt brödalternativ.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i fonden. Använd laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i fonden. Byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt smör med mjölkfritt matfett eller olja och använd mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i fonden, uteslut äggpenslingen av stängerna.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
perfekt recept verkligen!
Onerva
2023-09-05Jättegod! Jag mixade soppan med hälften av kantarallerna, resterande toppade jag med.
Linnea
2022-11-07Årets första kantareller plockade och de gjorde sig riktigt bra i denna goda soppa. Familjen gav även högsta betyg. Bytte dock ut oststängerna mot nybakad baguette ist.
Jessica
2022-07-14