Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

Slät och gräddig kantarellsoppa som blir lika god på kantareller eller trattkantareller. Servera i små glas eller koppar som aptitretare, som värmande förrätt eller som huvudrätt med härligt knapriga oststänger med Västerbottensost. Perfekt både för höstmiddag och festmat!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Ingredienser
4 förrättsportioner
Soppa
8 dl färska kantareller (ca 300 g)
2 schalottenlökar
2 msk smör
4 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 dl vispgrädde
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
Oststänger
1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
75 g rumstempererat smör
100 g smakrik ost (t ex Västerbottensost)
1 ägg
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi3106 KJ / 741 kCal
Fett63 g
Salt54 g
Kolhydrater28 g
Protein15 g
Kommentarer
Om "Lotta" eller ICAs provkök provlagat detta recept måste de ha märkt att receptet för degen till oststängerna inte fungerar eftersom receptet saknar vätska; vatten behöver tillsättas receptet eftersom degen inte går ihop annars. Hmm...
Vilhelm
2025-08-09Håller soppan den i kylen 2 dygn?
Elisabet
2024-10-03Hej Elisabet! Den håller absolut i 2 dagar. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-03Kan soppan frysas in?
Elisabet
2024-10-03Hej Elisabet! Det går utmärkt att frysa soppan. Den kan behövas mixa en gång till när den värms efter att den varit fryst. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-03