Kycklinglår och -ben med grillsås
Dessa enkla kycklinglår kan inte bli annat än gudomliga efter att ha marinerats i den läckra grillsåsen med inslag av bland annat sambal oelek, liquid smoke, honung och vitlök. Köttet blir mört, smakrikt och delikat!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 kg kycklinglår och -ben
3 - 3 1/2 msk tabasco
1/2 dl grillkrydda
Grillsås
1 flaska tomatsås eller mild chilisås (à ca 300 ml)
1/2 dl ketjap manis (söt indonesisk soja) alt woksås e d
1/2 dl sambal oelek (indonesisk chilisås)
1/2 dl flytande honung
1 tsk Liquid smoke (flytande rökextrakt med hickorysmak)
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
För alla
Läs innehållsdeklarationen på alla färdiga produkter. I övrigt är rätten fri från ägg.
Grillkrydda kan innehålla mjölk och gluten. Soja anses enligt Livsmedelsverket inte utgöra någon risk för glutenintoleranta.
Gör så här
Tips
Grillad lammkorv
Vi beräknar 1/2 lammkorv (à 125 g) per person + några paket vanlig grillkorv. Grilla lammkorvarna på medelvärme i 7 - 8 minuter. Vänd dem då och då. Dela korvarna efter grillningen.
Grillad Quornfilé
Som vegetariskt grillalternativ föreslår vi att kycklingen byts ut mot quornfilé.
Tina filéerna och krydda dem med cirka hälften av tabascon och grillkryddan (som är angiven till kycklingen). Ställ kallt fram till grillning. Grilla 3 - 4 minuter per sida, pensla med grillsås som till kycklingen.
Vi beräknar 1/2 lammkorv (à 125 g) per person + några paket vanlig grillkorv. Grilla lammkorvarna på medelvärme i 7 - 8 minuter. Vänd dem då och då. Dela korvarna efter grillningen.
Grillad Quornfilé
Som vegetariskt grillalternativ föreslår vi att kycklingen byts ut mot quornfilé.
Tina filéerna och krydda dem med cirka hälften av tabascon och grillkryddan (som är angiven till kycklingen). Ställ kallt fram till grillning. Grilla 3 - 4 minuter per sida, pensla med grillsås som till kycklingen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Enkelt förebereda och mycket gott. Grillsåsen är outstanding.
Niklas
2005-06-25Smakar fantastiskt gott. Kan lika väl göras med kycklingfiléer och kycklinggrillspett
Monica
2005-06-14