Kringlor med parmesan, pinje och paprika

Betyg 4 av 5.
18 personer har röstat
2
Kringlor med parmesan, pinje och paprika

Av färdig smördeg går det att göra massa roliga och goda snittar. Som dessa frasiga munsbitar med italienska smaker, formade till snygga kringlor. Smördegen fyller du med färskost, parmesan, pinjekärnor och inlagd, grillad paprika. Lika goda kalla som ljumna!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Kringlor med parmesan, pinje och paprika

Ingredienser

ca 25 st
1   ark kyld smördeg (à 250 g)
100 g  naturell färskost
1 dl  finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl  hackad inlagd grillad paprika
2 msk  rostade pinjenötskärnor
1 tsk  flingsalt
1 krm  peppar
ägg (till pensling)

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och färskostersättning, samt mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen eller ersätt den med fil- eller lättmjölk, alternativt olja. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Näringsberäkningen är per styck. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt goda! Åt dem till te ikväll & ser hur vi äter dem till soppa imorgon.

Cecilia

2020-01-22

Så fruktansvärt goda! Vi har dock bytt ut parmesanen mot riven getost, ännu smaskigare!

Louise

2017-05-12

Näringsvärde per portion

Energi156 KJ / 37 kCal
Fett3 g
Salt0.1 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostfyllda våfflor på smördeg
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramslökspesto
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga