Recept

Korv på grön bädd

Korv på grön bädd är ett nytt sätt att uppleva ugnsstekt korv. Rotselleri, morötter och purjolök är smaker som passar bra tillsammans med falukorven. Serveras med potatis och en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002.

Ingredienser

  • 2 - 3 morötter
  • 1 bit rotselleri (à ca 150 g)
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk koriander
  • 1 krm kajennpeppar
  • 400 g falukorv
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Skala morötter och rotselleri. Skölj och ansa purjolöken. Strimla eller grovriv rotfrukterna och purjon på matberedarens grova rivskiva.
    Fördela allt det gröna i en ugnssäker form.
  2. Blanda grönsaksbuljong med gurkmeja, koriander och kajennpeppar. Häll blandningen över grönsakerna. Ställ in formen i 200°C, ca 15 minuter mitt i ugnen.
  3. Skär falukorven i tunna skivor. Fördela dem över grönsakerna och strö över osten. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer

Maria Anmäl

Inte världens roligaste men det gick hem.

Disa Anmäl

Enkelt och jättegott. Bra vardagsbjudmat om det skall vara enkelt

Lägg till en egen kommentar.