Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
4 skivor parmaskinka
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
118 stHej. Kan jag ta vilket vitt vin som helst och kan jag ta grönsaksbuljong istället för hönsbuljong?
Ingela
Hej Ingela! Så länge det inte är ett sött vin så funkar det. Det kommer bli gott med grönsaksbuljong också. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Soppan väl värd att göra. Mycket god. Vad gäller Parmachipsen är det (åtminstone i vår ugn) närmare 18 minuter.
Bo
Supergod soppa! Gjorde dubbel sats, men minskade grädden till 4 dl och vinet till ca 1,5 dl. Godaste jordärtskockssoppan hittills!
Caroline