Hallonmarmelad med lakrits
Att hallon och lakrits gillar varandra vet du kanske sedan tidigare. Men att de också gillar varandra i en marmelad som gillar smakrika hårdostar – det känns kanske lite nytt. Marmeladen blir rätt syrlig, så öka på mängden syltsocker om så önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 4 dl
500 g frysta hallon
1 1/2 dl syltsocker
1 msk lakritspulver
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Bra att veta om att koka marmelad.
Tips
Låt gärna marmeladen mogna en eller två dagar, så utvecklas smakerna mer.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi742 KJ / 175 kCal
Fett0.6 g
Salt0.05 g
Kolhydrater39 g
Protein1 g
Kommentarer