Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Hallon och saltlakritsmarshmallows

Smaksatta julmarshmallows ger både glädje och du blir klar på ett kick. Smält marshmallows och blanda med geléhallon och lakritskross och får på så vis en härlig godissmet. Smeta ut i formen, in i kylen och förbered dig på julgodis som förenar julen med barnens lördagsgodis.

Ingredienser

ca 40 bitar
  • 2 dl florsocker
  • 150 g turkisk peppar
  • 300 g marshmallows
  • 2 påsar geléhallon (à 170 g)

Fler smaker

Salt möter sött

  • 200 g fudge (skuren i bitar)
  • 1 1/2 dl salta hackade jordnötter

Persikosmak

  • 160 g halverade persiko gelegodis
  • 2 dl rostad kokos
  • 1 tsk chiliflakes

Gröna grodor och grönpeppar

  • 25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g)
  • 2 tsk mortlad torkad grönpeppar

Näringsvärde per portion

Energi: 492 kj / 118 kcal
Protein:1,6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 2,5 g
Salt: 0,08 g

Gör så här

  1. Häll ut florsockret i en form, ca 25 X 30 cm. Florsockret måste täcka botten på formen ordentligt.
  2. Lägg lakritskaramellerna i dubbla fryspåsar. Krossa dem fint med botten av en kastrull.
  3. Blanda marshmallows och geléhallon (eller valfri annan gelé/fudge smaksättning) i en stor glasskål. Smält i ca 2 1/2 minuter i mikrovågsugn på 750 watts effekt.
  4. Vänd runt det smälta godiset till en jämn smet. Blanda i lakritskrosset (eller annan torr smaksättning) och häll upp smeten i formen med florsocker. Jämna ut smeten. Låt kallna i kylen.
  5. Skär längs kanterna för att få ut marshmallowsen ur formen. Vänd den och lägg ovansidan i sockret så att den blir lättare att klippa.
  6. Klipp bitar med en sax och doppa kanterna i florsocker.  Förvara i rumstemperatur.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per marshmallows, med smaken fudge och jordnötter.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer