Recept

French toast på lussebulle


Torra lussebullar? Förvandla de överblivna bullarna till french toast, alltså fattiga riddare, doppade i äggsmet och sedan smörstekta och vända i kanelsocker. Perfekt som julfrukost eller julig brunch i advent.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019.

Ingredienser

4-6
  • 4 - 6 lussebullar
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Dela lussebullarna längsmed.
  2. Blanda socker och kanel på en tallrik.
  3. Vispa ihop ägg med mjölk och salt.
  4. Doppa halvorna i smeten och stek i rikligt med smör och vänd i kanelsocker.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 lussekatter.

Näringsvärde per portion

Energi: 1274 kj / 304 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 11 g
Salt: 1 g