Recept

Flamberade rabarber

En riktig desserthappening! Smält rabarber i smör i en gjutjärnspanna på grillen eller på spisen. Häll över päronsprit och flambera. Bjud med glass och mandelskorpor. Garanterat en effektfull – och smarrig – dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013.

Ingredienser

  • ca 500 g rabarber
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl päronlikör (Xanté)

Till servering

  • vaniljglass
  • biscotti

Näringsvärde per portion

Energi: 2057 kj / 492 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 23 g
Salt: 0,74 g

Gör så här

  1. Skär rabarber i cm-stora bitar.
  2. Smält smör i en gjutjärnspanna på grillen (eller på spisen). Tillsätt rabarber och socker. Låt fräsa under omrörning till en simmig konsistens, den får gärna börja karamelliseras.
  3. Höj värmen och häll på päronlikör. Tänd på och flambera.
  4. Till servering: Servera med vaniljglass och biscotti.