Grundrecept till färsbiffar/ köttbullar

Ett smaskigt recept på klassiska färsbiffar och köttbullar. Du gör biffarna/bullarna av bland annat lök, smör, grädde, ströbröd, blandfärs eller nötfärs och ägg. Härliga att servera med potatis och gräddsås!

Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs, nötfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1/2 tsk strösocker
5 msk smör, margarin eller olja (till stekning)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 501 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein28 g
Kommentarer
22 stVart tog färsbiffar med senap o dragon vägen?? tar tacksamt emot det mvh Eva
Eva
Hej Eva! Ibland blir vi tvungna att städa upp i receptbanken, men vi slänger aldrig ett recept 🙂 Kontakta kundservice via mejl om du vill få receptet skickat till dig den vägen. Här kommer receptet du söker: 300 g köttfärs, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 ägg, 1 msk potatismjöl, 1 dl mjölk, 1 liten gul lök, 1 msk fransk senap, 2 tsk dragon, 1 msk smör. Gör så här: Blanda köttfärs med salt och svartpeppar. Tillsätt ägg, potatismjöl och mjölk. Skala och riv löken. Blanda ner lökrivet, fransk senap och dragon i färsen. Arbeta smeten smidig. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna i matfett i en stekpanna ca 6 min per sida. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Halloj, tack för receptet. Det blev supergoda färsbiffar 😁
Irene
Hej❗️ Första gången i dag jag använde hushållsfärs till pannbiffarna. Tack ICA för att ni hade recept med denna färs. Biffarna blev jätte👏goda
Birgitta
Gott och enkelt recept. Jag gjorde de på nötfärs och då tycker jag att det behövs grädde i smeten. A-C
Ann-christin
Alldeles för lös smet
Kai
Hej, köttbullar med vatten istället för mjölk/grädde är inte ”gott” Med vatten funkar till nöds. Min personliga åsikt
Birgitta
Bra som pannbiff- lite extra med lagerblad o hel kryddpeppar fick kom med i skyn. Mums- mammas smak då👍🏼 som köttbullar- ngt mindre vätska👏👏
Anette
Det är jättebra att ni skriver laktos och ägg- fria alternativ. Men kunde man inte renodla grundreceptet från början? Förstår inte varför man överhuvudtaget ska ha i socker i maten i Sverige. Tror vi har mest socker i våra hel- och halvfabrikat i hela världen och diabetes typ 2 skenar iväg. Behövs det extra sockret verkligen? Undrar också över mjölk. Varför skriver ni mjölk? Går det inte lika bra med vatten? Jag har i a f med framgång ersatt mjölk med vatten i både brödbak och matlagning och kunna använda mjölken till flingor eller kaffe. Är Arla samarbetspartner och har krav på mjölk eller grädde som ingrediens. Vill jag runda av en kryddig sås har jag gärna en gräddeskvätt, men i köttfärs, nej tack.
Maria
Hej Maria! Tack för din kommentar. Detta är ett klassiskt gammalt traditionsbundet recept på köttbullar och färsbiffar. Sockret ger en bra balans och är en smakbärare. Det kan givetvis uteslutas om du önskar det. Mjölk och grädde finns i receptet även de för att man traditionellt gör köttbullar och biffar på det sättet. Det gör att rätten får en fylligare smak och fin stekyta. Självklart kan man experimentera och se om man hittar sitt eget favoritsätt att göra rätten på. Du är mer än välkommen att skriva en till kommentar hur resultatet blev om du provar dig fram genom att byta ut ingredienser. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
My first time making meatballs, but the result was amaaaazing 🍽️
Tomas
Lite väl salt, men annars utmärkt
Jenny