Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås

Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås är en fräsch och delikat fiskrätt. Sockerärtor och morötter med lite tuggmotstånd är utsökt. Såsen har en tydlig citronsmak som passar perfekt till fisken.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g  små färskpotatisar
2 - 3   morötter
1   paket sockerärtor (à 150 g)
1   paket salladslök (à 100 g)
salt och peppar
1 msk  socker
4   bitar laxfilé (à 150 g)
2 msk  fänkålsfrön
olja
1   paket färdig citronsås
1/2 dl  grovhackad persilja

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på citronsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: laga en egen citronsås med laktos-/mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Fänkålsfrön bytte jag mot franska örtkryddor. köp en citron och pressa i såsen om du köper Arlas färdiga citronsås samt riv lite av skalet och strössla över fisken, mums.

Helena

2008-06-29

Näringsvärde per portion

Energi2303 KJ / 550 kCal

Testa liknande recept

Lax i ugn med fänkål, dill och citronsås
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax på grönsaksbädd
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt laxsida med fänkål, citron och blomkålssallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga