Dressad algsallad

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
3
Dressad algsallad

I länder som Japan och Kina är alger vardagsmat i sallader och wokade rätter. Än är utbudet av alger i Sverige begränsat, men genom att köpa en torkad algsallad och smaksätta den med en god asiatisk dressing, får du en härlig salladsbas till mycket.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Dressad algsallad

Ingredienser

4 portioner
1   påse sallad med blandade alger (à 20 g)
2 msk  japansk soja
1 tsk  sesamolja
1 msk  finriven färsk ingefära
1 tsk  urkärnad och finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 msk  rostade sesamfrön

Gör så här

Serveringsförslag

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Smakade precis som jag hade föreställt mig! Fruktansvärt enkelt och passar utmärkt till sushi! =)

Malin

2021-11-05

Fantastiskt gott! Lade till riven vitkål och ersatte sesamolja med fisksås. Mums!

Markus

2017-08-21

nej, inte så gott

Åke

2017-01-07

Näringsvärde per portion

Energi142 KJ / 34 kCal
Fett2 g
Salt1.5 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Ingefärs- och sesammarinad
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ma po dou fu
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bläckfisk med sesam och ingefära
Betyg 2.9 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet kimchi på rödkål
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pak choi asian style
Betyg 3.8 av 5.
34 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Indiska samosas
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga