Delikatessgravad strömming

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Delikatessgravad strömming

Denna delikatessgravade strömming är en fantastiskt god fiskrätt. Rödvin, delikatessgurka, crème fraiche och honung är några av de lekfulla smakerna som utgör basen i såsen. Garnera med skivad purjolök och dillkvist som bidrar med färg och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Delikatessgravad strömming

Ingredienser

10 portioner
2 dl  rödvin
2 dl  crème fraiche
1 dl  majonnäs
1/2 msk  flytande honung
1   gurka (delikatessgurka)
1/2   grönt äpple
1   salladslök (1 salladslök motsvarar ca 5 cm purjolök)
salt och peppar
500 g  klargravade strömmingsfiléer (se länk under steg 5)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömming med lingonyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och chèvregravad strömming
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakiströmming
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsfylld strömming på grillen
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga