Hoppa till sidans innehåll

Recept

Chiasylt med blåbär och ingefära


Nyttiga och exotiska chiafrön går att använda till så mycket mer än bara chiapudding. Exempelvis i denna rårörda sylt med blåbär, agavesirap och färsk ingefära. Resultatet är en inte lika fullt så söt sylt som traditionell blåbärssylt, men en spännande variant.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015.

Ingredienser

Ger 1 liten burk
  • 3 dl frysta (tinade) eller färska blåbär
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 msk finriven färsk ingefära

Gör så här

  1. Blanda blåbär med chiafrön, agavesirap och ingefära.
  2. Mosa ev bären lätt med en gaffel. Ställ i kylen minst 1 timme. Sylten håller ca 1 vecka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är räknad per msk.

Näringsvärde per portion

Energi: 132 kj / 32 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 2 g
Salt: 0 g