Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Broccolisallad med söt tahini


Bella verde, sparrisbroccoli, broccolini… Till denna knapriga gröna sallad med en dressing på sesamdoftande tahini, honung och soja ska det helst vara broccolisorten med små buketter och långa stjälkar. Men visst går det fint med vanlig broccoli också.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015.

Ingredienser

Broccolisallad

  • 500 g broccoli eller bellaverde
  • 150 g salladsärter
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 1/2 msk rostade svarta eller vita sesamfrön
  • 1 tsk vallmofrön
  • färsk koriander till garnering

Söt tahini

  • 1 dl tahini
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk japansk soja
  • 1/2 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop ingredienserna till den söta tahinisåsen. Späd ev med lite vatten om den känns för tjock.
  2. Broccolisallad: Skär varje broccoli i 6–8 delar på längden i samma storlek som bellaverden (som inte behöver skäras om det är den som används). Skär salladsärterna lite snett på längden. 
  3. Lägg broccoli och bönor i kokande vatten och koka 3 minuter. Lyft upp grönsakerna med hålslev och lägg i en bunke med isvatten tills de är kalla. Häll av och torka dem torra med kökshandduk. 
  4. Blanda grönsaker och hackad koriander med såsen. Strö över koriander samt sesam- och vallmofrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 1145 kj / 276 kcal
Protein:13 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 19 g
Salt: 0,9 g