Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Broccolipizza med kronärtskocka, feta och mynta


Broccoli som botten ger både smak och färg. Toppa med kronärtskocka, färsk vitlök och salt fetaost. Passar lika bra som tilltugg före maten som till huvudrätt. Pizzan är helt glutenfri om glutenfria havregryn används.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017.

Ingredienser

4 små pizzor
  • 500 g broccoli
  • 2 l kokande vatten
  • 1 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 150 g smulad fetaost

Topping

  • färsk mynta
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär bort stammen på broccoli, spara den till senare.
  3. Mixa broccolibuketterna fint i en matberedare. Lägg den finmixade broccolin i ett durkslag och häll över kokande vatten. Låt svalna och krama vätskan ur broccolin.
  4. Mixa havregryn med ägg i matberedaren.
  5. Tillsätt broccolin, riven parmesan, mozzarella, oregano och salt. Mixa snabbt ihop till en deg. Platta ut degen till 4 runda pizzor (för 4 st) på bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
  6. Häll av, skölj och låt  kronärtskockshjärtan rinna av. Skiva broccolistammen i 1/2 cm smala strimlor. Dela kronärtskockshjärtana på mitten. Bred ut crème fraiche på bottnarna.
  7. Toppa pizzorna med kronärtskocka, broccoliskivor, skivade vitlöksklyftor och smulad fetaost. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
  8. Topping: Toppa med färsk mynta. Ringla över lite olivolja och krydda med svartpeppar. Servera genast.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.