Äppelcheesecake

Baka vår magiska äppelcheesecake till kalas eller lyxig fikastund! Det är en fryst cheesecake med digestivebotten och kolaäpplen. Ringla över resterande kolasås med äppelbitar vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
10-12 portioner
Kolaäpplen
500 g röda äpplen (500 g motsvarar 3-4 äpplen)
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
2 msk smör
Botten
150 g smör
300 g digestivekex
300 g färskost
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
Till servering
rostade hackade hasselnötter
Gör så här
00:07:00
00:03:00
06:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan hasselnötter till servering.
Energi2802 KJ / 670 kCal
Fett45 g
Salt1 g
Kolhydrater60 g
Protein6 g
Kommentarer
12 stÄsch glöm förra kommentaren- gick helt ok med koktiderna om man drog på rejäl effekt på spisen. Nu ser jag fram mot godaste efterrätten!
Göran
Hej redaktionen Jag ser inte att kolakoktiden uppdaterats, det står det fortfarande 7+3 min i min app. -Vilket så klart är för lite. Vad är rimligt?
Göran
Kolasåsen måste kolla mycket längre. Den är klar mellan 107-110 grader
Kerstin
Hej Kerstin! Nu har vi lagat upp den igen och korrigerat tiden. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
Misslyckades med kolasåsen. Blev hur rinnigt som helst.
Christina
Supergott!! Bästa jag smakat!!
Lillian
Kolasås blev för rinnig. Hade nog ändå valt annan cheesecake nästa gång
Karolina
Vilken succé till nyår! Hela sällskapet tyckte om den. Jag använde pepparkakor till botten och riktig vanilj. Smidigt att göra dagen innan och förvara i frysen. Bra recept.
Felicia
Kokade kolasåsen med äpplena minst 15 minuter innan det tog ihop sig igen, blev väldigt rinnig efter kokning på 3 minuter. Men ack så god 😍
Elin
Haha, rinnig blev finnig ; D
Sara
Är det meningen att såsen skall bli finnig när äpplena går i? Den var karamellig och så tog jag i äpplena och de var antagligen så saftiga så det blev bara en soppa.
Sara