Amarant-romsås

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Amarant-romsås

Amarant är ett litet frö nära släkt med quinoa. När man kokar fröna blir de lite som fiskrom i storlek och konsistens. Så varför inte prova en veggo-vänlig ”romsås”! Genom att ha buljong och japansk soja i kokvattnet får man även en romliknande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Amarant-romsås

Ingredienser

3 dl
1 dl  amarant frö
1   grönsaksbuljongtärning
2 msk  japansk soja
3 dl  vatten
1 1/2 dl  gräddfil
1/2 dl  majonnäs
2 msk  finhackad dill
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera buljongtärningen. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera buljongtärningen. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera buljongtärningen. Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1179 KJ / 279 kCal
Fett20 g
Salt3.4 g
Kolhydrater17 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Sötsur sås
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sweet chili- och citronsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gräddsås
Betyg 3 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikasås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spetskålssallad med dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sås på gröna ärter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga