Älgfilé med svartvinbärssås

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
1
Älgfilé med svartvinbärssås

En lyxig och festlig måltid med mustiga smaker av vilt. Tillaga älgfilén i ugnen och servera sedan tillsammans med den ljuvliga såsen av svarta vinbär. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Älgfilé med svartvinbärssås

Ingredienser

4 portioner
700 g  putsad filé av älg, gärna älgkalv
1 msk  smör eller olja
2   morötter
2   palsternackor
150 g  kålrot
smör till stekning
500 g  potatis
1 krm  salt
1 krm  peppar

Svartvinbärssås

1 dl  hackad schalottenlök
4 dl  rött vin eller matlagningsvin
1 dl  viltbuljong (fond + vatten)
2 msk  svartvinbärsgelé
1 msk  majsstärkelse
1 dl  svarta vinbär
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Gör så här

Tips

Även älgbiff, oxfilé eller annan viltfilé passar till receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Tips: öka mängden fond för att få lite fylligare sås.

Samuel

2013-10-20

Näringsvärde per portion

Energi1800 KJ / 400 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Bärkompott
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssaft
Betyg 3.3 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga