Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bärkompott

Den här bärkompotten är obeskrivligt god. Söta mjuka hallon och goda svartvinbär får en häpnadsväckande arom när de kokas ihop till en kompott, som blir fabulös med den intensiva smaken från whisky.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda hallon och svarta vinbär i en kastrull. Tillsätt strösocker. Låt puttra på svag värme under lock ca 5 minuter.
  2. Smaka av med whisky eller pressad citronjuice och låt kallna.
  3. Till servering: Servera tillsammans med nougat- eller vaniljglass.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på glassen.
Gör mjölkfri: servera med mjölkfri glass.
Gör äggfri: servera med äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hallon
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 msk whisky eller pressad citronjuice
Till servering
  • nougat- eller vaniljglass
Lägg till i inköpslistan