Äkta cevapcici-streetfood
Traditionell rätt med färsjärpen ĆevapČiĆi, ajvar och kajmak, ett syrat smör. En vinnande smakkombo i all sin enkelhet. Denna traditionella balkan-streetfood tar max tio minuter att göra hemma.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
400 g (tinade) cevapcici
2 tinade somunbröd eller pitabröd
1 dl ajvar relish
4 msk kajmak (syrat smör/färskost)
För alla
Kontrollera innehållet i järparna och brödet.
I övrigt fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Göra egna järpar av nötfärs som blandas med ćevapčići-krydda eller prova något av dessa recept på Cevapcici.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1617 KJ / 386 kCal
Fett23 g
Salt2.71 g
Kolhydrater25 g
Protein20 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer