Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Syltkok i all ära – men varför inte testa att laga sylten i ugnen istället? Smaken blir fyllig och koncentrerad och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat.

Text Julia Gummesson Foto Mathias Nordgren
Tips:Här hittar du alla våra recept på sylt!


Vi har lagat sylten på plommon, men det går lika bra med andra frukter och bär. Tänk bara på att mängden socker och tillagningstiden kan behöva justeras beroende på vad du väljer.

  • Plommonsylt i ugn med kardemumma

    Plommonsylt i ugn med kardemumma

    Prova att laga sylt i ugn! Det ger sylten en fyllig och koncentrerad smak, och dessutom sköter den sig själv medan du ägnar dig åt annat. Här får plommon sällskap av kardemumma, syrlig citron och en hint av vanilj.

    - Plommonsylt i ugn med kardemumma

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer