Söndagspreppen:

Vardagshjältar med kyckling och potatis

Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Till fler söndagspreppar!

Preppa veckan med oss!

Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

  • Veckans meny

    Söndag
    Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

    Måndag
    Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

    Tisdag
    Kycklingsoppa med potatis och curry

    Onsdag
    Krämig pasta med svamp och grönsaker

Förbered det här

  • Kycklingklubbor i ugn

    Kycklingklubbor i ugn

    Ingredienser

    ca 1700 g kycklingklubbor
    75 g smör
    1 msk japansk soja
    1 msk torkad rosmarin
    1 1/2 tsk salt
    1/2 tsk svartpeppar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Bryn eller smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner sojan. Pensla kycklingen med smöret och krydda med rosmarin, salt och peppar.
    3. Kycklingklubbor i ugnSätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills inertemperaturen är 82°C intill benet.
  • Ugnsrostade grönsaker med rosmarin

    Ugnsrostade grönsaker med rosmarin

    Ingredienser

    800 g morot
    500 g palsternacka
    2  gula lökar
    2 msk olivolja
    1 tsk torkad rosmarin
    1 tsk torkad timjan
    1 tsk salt
    1/2 tsk svartpeppar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Skala och skär morötter, palsternacka och lök i 2 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, rosmarin, timjan, salt och peppar.

    3. Ställ in i mitten av ugnen 25-30 minuter, tills de får färg. Rör om efter halva tiden.

  • Gräddsås

    Gräddsås

    Ingredienser

    4 dl vatten
    1  kycklingbuljongtärning
    1 msk japansk soja
    4 dl vispgrädde
    1 msk svart vinbärsgelé
    2 tsk majsstärkelse
    peppar
    ev salt

    Gör så här

    1. Blanda vatten, buljongtärning, soja och grädde i en kastrull. Koka upp och låt det koka ganska kraftigt ca 15 minuter. Vispa ner gelén och koka ytterligare ca 5 minuter.
    2. Blanda majsstärkelsen med lite vatten, blanda ner den i såsen under omrörning och låt koka ytterligare någon minut.  Smaksätt med peppar och eventuellt med salt.
  • Kokt potatis

    Kokt potatis till 3 måltider för 4 personer

    Ingredienser
    2 kg fast potatis, gärna små
    salt

    Gör så här
    1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av.

Laga det här

  • Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

    Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

    Redan färdigt
    2/3 sats kycklingklubbor i ugn (4 stycken)
    2/5 sats kokt potatis
    1/3 sats ugnsrostade grönsaker
    ½ sats gräddsås

    Gör så här
    1. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och gräddsås.
    Tips! Vill du lyxa till middagen lite? Servera med inlagd gurka.

  • Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

    Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

    Redan färdigt
    2/5 sats kokt potatis
    1/3 sats ugnsrostade grönsaker

    Tillsätt
    2 msk olivolja
    2 förp fetaost à 150 g
    2 msk flytande honung
    2 dl tjock yoghurt (10%)
    3 msk ajvar relish
    1 påse ruccola 65 g
    salt, svartpeppar

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Baka ca 25 minuter tills de får fin färg.
    3. Lägg på grönsakerna, fetaosten och ringla över honungen och ställ in ytterligare 5–10 minuter tills osten är varm och fått lite färg.
    4. Blanda yoghurt med ajvar. Smaka av med salt och peppar.
    5. Toppa plåten med ruccola och servera såsen till.

  • Kycklingsoppa med potatis och curry

    Kycklingsoppa med potatis och curry

    Redan färdigt
    1/5 sats kokt potatis (400 g)
    1/3 sats kycklingklubbor i ugn (2 stycken)

    Tillsätt
    1 msk curry
    2 msk smör
    1 ½ msk vetemjöl
    2 msk konc kycklingfond
    1 burk kokosgrädde 400 ml
    8 dl vatten
    250 g frysta gröna ärter
    1 msk finriven ingefära
    1 msk färskpressad limejuice
    1 kruka koriander
    1 tsk finrivet limeskal

    Gör så här
    1. Skär potatisen i tärningar. Plocka köttet från kycklingbenet och skär i mindre bitar. Fräs curryn i smör. Vispa ner mjöl. Tillsätt fond, kokosgrädde och 8 dl vatten. Lägg ner potatis, kyckling och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt.
    2. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.
    Tips! Servera gärna soppan med lite extra chili samt en klick yoghurt.

  • Krämig pasta med svamp och grönsaker

    Krämig pasta med svamp och grönsaker

    Redan färdigt
    ½ sats gräddsås
    1/3 sats ugnsrostade grönsaker

    Tillsätt
    400 g spaghetti
    1–2 vitlöksklyftor
    250 g skogschampinjoner
    1 msk olivolja
    1 msk färskpressad citronjuice
    ½ msk finrivet citronskal
    1 dl finriven parmesan
    ev chiliflakes
    salt

    Gör så här
    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i olja i en stor stekpanna ca 5 minuter under omrörning.
    3. Tillsätt gräddsåsen och citronjuicen.
    4. Rör ner grönsakerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt. Blanda med pastan eller servera den vid sidan av. Toppa med citronskal, parmesan och ev chiliflakes.

FAQ

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Artiklar (1549)

Söndagspreppen

Enkel prepp med falukorv

Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.

Söndagspreppen:

Lax på olika sätt

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.

Söndagspreppen

Veganska recept

En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.

Söndagspreppen:

Färgstark budgetmat

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!

Söndagspreppen:

Smakrik vego

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda

Söndagspreppen:

Vintrig veckomeny med kyckling

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat bakad potatis, rotfruktssoppa och shakshuka på menyn!

Söndagspreppen:

Ca 25 kr per portion

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.