Tisdag
Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
⅓ sats ärtpesto
⅓ sats zucchini i ugn
TILLSÄTT
250 g ricotta
3 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar
8 ark filodeg, ca 250 g
75 g smält smör
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda ärtpeston med ricotta, ägg, salt och peppar. Vänd ner zucchinin.
2. Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smält smör. Pensla varje lager filodeg med lite smör och lägg i formen, låt kanterna på degen hänga över formen.
3. Häll i fyllningen och tryck till degen längst insidan av kanten på formen.
4. Grädda i mitten av ugnen 35–45 minuter tills fyllningen stannat och degen är frasig och fått ordentligt gyllenbrun färg.