Hoppa till sidans innehåll

Preppa på söndag och laga en god söndagsmiddag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan! Månadens meny bjuder på allt från fish tacos med picklad lök till couscoussallad med halloumi eller grillost.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto

MÅNDAG
Fiskkakor med ris och gurksallad

TISDAG
Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto

ONSDAG
Couscoussallad med halloumi, zucchini och citrondressing

Förbered det här

  • Smörstekt torsk

    Smörstekt torsk

    Receptet hittar du här.

  • Picklad lök

    Picklad lök

    8 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 8 innan du lagar receptet.

  • Ärtpesto

    Ärtpesto

    Receptet hittar du här.

  • Zucchini i ugn

    Zucchini i ugn

    Receptet hittar du här.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Fisktacos med torsk, picklad lök och ärtpesto till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats smörstekt torsk
    ⅓ sats picklad lök
    ⅔ sats ärtpesto
    ⅓ sats zucchini i ugn
    TILLSÄTT
    12 små tortillabröd

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera torsken, den picklade löken, ärtpeston och rostade zucchinin med tortillabröden.

  • Måndag

    Måndag

    Fiskkakor med ris och gurksallad till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats smörstekt torsk
    ⅓ sats picklad lök
    TILLSÄTT
    3 dl jasminris
    1 liten gurka
    1 kruka koriander
    2–3 msk röd currypaste
    2 tsk riven ingefära
    rapsolja till stekning

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka riset enligt anvisning på förpackning.
    2. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Hacka koriandern och blanda hälften med gurkan och den picklade löken, låt stå och marinera. Spara resten av koriandern till servering.
    3. Mosa fisken i en bunke och blanda med currypaste och ingefära till en smet. Forma till 12 biffar, ca 2 cm tjocka.
    4. Stek fiskkakorna i olja i omgångar ca 3 minuter på varje sida tills de fått ordentligt med färg. Låt rinna av på hushållspapper.
    5. Servera fiskkakorna med riset, gurksalladen och koriander.

  • Tisdag

    Tisdag

    Filodegspaj med zucchini, ricotta och ärtpesto till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ sats ärtpesto
    ⅓ sats zucchini i ugn
    TILLSÄTT
    250 g ricotta
    3 ägg
    2 krm salt
    1 krm svartpeppar
    8 ark filodeg, ca 250 g
    75 g smält smör

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda ärtpeston med ricotta, ägg, salt och peppar. Vänd ner zucchinin.
    2. Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smält smör. Pensla varje lager filodeg med lite smör och lägg i formen, låt kanterna på degen hänga över formen.
    3. Häll i fyllningen och tryck till degen längst insidan av kanten på formen.
    4. Grädda i mitten av ugnen 35–45 minuter tills fyllningen stannat och degen är frasig och fått ordentligt gyllenbrun färg.

  • Onsdag

    Onsdag

    Couscoussallad med halloumi, zucchini och citrondressing till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅓ zucchini i ugn
    ⅓ picklad lök
    TILLSÄTT
    4 dl couscous
    2 halloumi à 200 g
    2 msk olivolja
    1 kruka dill
    2 msk finrivet citronskal
    2 msk finrivet apelsinskal
    1 tsk strösocker
    1 tsk vinäger
    salt, svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka upp 4 dl vatten med ½ tsk salt. Ta bort kastrullen från spisen och häll i couscousen. Låt stå i 10 min med lock på och fluffa sedan till couscousen med en gaffel.
    2. Värm zucchinin i en stekpanna. Lägg zucchinin åt sidan. Skär halloumin i tärningar. Stek halloumin i 1 msk olja tills den får färg.
    3. Hacka dill och blanda med citronskal, apelsinskal, socker, vinäger och 1 msk olivolja.
    4. Blanda couscousen med zucchinin och dressingen, smaka av med salt och peppar.
    5. Toppa med halloumi och picklad lök vid servering.