Har du någonsin funderat på hur man gör egen tortelloni? Vi visar steg för steg hur du får till det perfekta viket för magiskt god fylld pasta!

Styling Linda Berlin Foto Idha Lindhag
Tips: Alla våra recept på fylld pasta hittar du här!

Så viker du tortelloni

  • Skär ut ca 8 x 8 cm stora kvadrater. Lägg ca 1 tsk fyllning per ark.

  • Pensla kanterna med lite vatten. Vik över ena hörnet så det blir en triangel och se till så att all luft trycks ut.

  • Vik över fyllningen mot spetsen.

  • Vik upp spetsen och lägg snibbarna omlott mot dig.

  • Nyp ihop snibbarna så att de fäster.

Laga det här:

  • Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

    Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

    Det är enklare än du tror att göra egen tortelloni – tunt kavlad pastadeg skärs till kvadrater som sedan fylls, viks och formas. Här fyller vi pastan med ricotta, parmesan och citron, och serverar med brynt smör och salvia. Perfekt när du vill bjuda på en riktigt lyxig middag!

    - Tortelloni med ricotta, salvia och brynt smör

    Spara